Butiken

Få tillbaka glansen på dina smycken!

Få tillbaka glansen på dina stålsmycken - Billigt & effektivt!

Skonsam rengöring av stenar / diamanter samt kedjor / armband / halsband med mycket skrymslen som samlar smuts. 

För att stenen eller stenarna så glittra så mycket som de kan så behövs ljusinsläpp. Detta så ljusets alla färger kan reflekteras i stenens slipning och ge dess gnistriga utseende. Detta betyder dock även att smuts hittar sig in och gör stenen dammig och inte alls gnistrande vacker efter en tids användande. Samma gäller för kedjor & länkar som har mycket skrymslen där smuts & hudrester lätt samlas. För att få tillbaka glansen så behövs den rengöras.


Det finns 3 olika sätt;

  1. (Rekommenderat) Ta en gammal tandborste, sätt på en klick tandkräm gärna med små korn i / polerande tandkräm. Och rengör stenen/smycket med detta och skölj i ljummet vatten.
  2. Är stenarna mycket smutsiga så kan du koka upp lite vatten i en kastrull, hälla i lite tvättmedel och låt smycket ligga i ett par minuter. Ta upp smycket och borsta av lite med en gammal tandborste.
  3. Ont om tid? Tvätta smycket i diskmaskinen. Detta har vi personligen testat med stor framgång men var försiktiga så smycket inte fastnar i något eller ligger löst i maskinen och därmed skadar maskinen.