Köpvillkor

Allmänt

Guldsmedjan i Mora AB ( 556277-9040) säljer smycken via internet till privatpersoner. För att handla hos oss måste du vara myndig. Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister.

Beställning Produkter beställs via vår webshop på internet. Om du får problem är du välkommen att skicka e-post till oss så hjälper vi dig. En beställning via internet är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från oss. Vi garanterar dock inte att vi kan leverera alla de varor du beställt. Skulle det vara så att en vara ej kan levereras så återbetalar vi motsvarande belopp utan dröjsmål.

Priser Priserna på våra varor anges i svenska kronor. Då endast ett pris anges inkluderar det moms. Momsen är 25%. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering.

Frakt och leverans 39kr med posten varubrev klass 1 eller 69kr för premium (DHL eller Posten paket). Fraktfritt över 500 SEK.  Alla order skickas med varubrev som levereras direkt till din brevlåda eller DHL servicepoint / Posten paket med leverans till närmaste serviceställe. Vi gör alltid vårt bästa för att hålla leveransgarantin, men väder och förseningar hos Posten kan vi ej påverka så dessa leveransdatum gäller förutsatt att vädret är med oss och att övriga förseningar hos Posten ej sker.

Kunduppgifter För att handla hos oss måste du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen. Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras. Varje gång du lägger en ny beställning hos oss ska du kontrollera att de angivna adressuppgifterna är aktuella.

Guldsmedjan i Mora AB lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter. Dessutom behandlas uppgifter om dina inköp, sammanlagt belopp och antal produkter.

Uppgifterna används av Guldsmedjan i Mora AB för två ändamål, för att - fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser (betalning och leverans av produkter, m.m.) - utgöra underlag för information.

Personuppgifter sparas under den tid de äger aktualitet och under den tid du har en pågående relation med Guldsmedjan i Mora AB.

Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer.

Du kan när som helst vända dig till oss och begära att eventuellt felaktiga uppgifter om dig skall rättas eller raderas. Läs gärna på integritetspolicy för mer information!

Cookies Den här webbplatsen sätter tillfälliga webbkakor (cookies) när du använder vissa tjänster. Dessa kakor behövs för att dessa tjänster ska fungera. När du stänger ner webbläsaren kommer all information att raderas. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel lyssna-funktionen, inte fungerar. 

 Betalning Kortbetalning via Klarna, betalning via paypal eller swish. Faktura via Klarna, en aviavgift om 29 kr kan tillkomma från Klarna. Fakturan sänds i samband med din leverans. Betalningstid är enligt Klarna's regler. Möjlighet till delbetalning via Klarna finns. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 % från Klarna. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. 

  Ångerrätt samt byte Du har rätt att ångra ett köp inom 30 dagar från den dag du tog emot varan utan att ange anledning. För att returen skall godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick samt i originalförpackning och med prislapp om sådan fanns! Vi krediterar endast varor som returnerats enskilt emballerade i returkuvertet. Varor som ligger löst utan skydd kan vi tyvärr inte godkänna. OBS, Vi ansvarar ej för postens hantering.  

  Vid ej uthämtade paket debiterar vi en straffavgift på 120kr då det är den avgiften som posten debiterar oss för hantering av returer med orsak Ej uthämtad. 

Reklamation  Våra smycken har en garanti på ett år. Utöver garantin så gäller konsumentköplagen enligt vilken du har tre år på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara. Att du får en garanti med kortare giltighetstid betyder inte att reklamationstiden förkortas. Skillnaden är att när garantin gått ut är det du som måste bevisa att felet fanns där från början.

Meddelande om fel i vara lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Vid reklamation erbjuder vi en ny likadan, eller sådan inte finns, en likvärdig vara. Guldsmedjan i Mora AB

Garanti Vi följer konsumentköplagens regler kring garanti. Du har 2års garanti på våra produkter förutsatt att de används under rimliga förhållanden. Är man trevlig och håller en god ton så hittar vi alltid en lösning ☺️ Vänligen notera att plätering inte innefattas av denna garanti. Detta då dess livslängd är högst beroende på bäraren samt hur denna har hanterat smycket. Läs gärna mer under Skötselråd i menyn.

Guldsmedjan i Mora AB

Kyrkogatan 5B, 792 30 Mora

Vidare behöver du även se över din integritetspolicy så att den stämmer överens med hur ni behandlar personuppgifter.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.